6 Apr 2008

Seje bananbidder

Skrevet af Karen

Serveres som konfekt til eftermiddagsteen, aftenkaffen eller bare til den lille lækkersult.

2-3 pers.

Ingredienser

  • 3 modne bananer
  • ½ spsk mørk (100%) kakao
  • 3 spsk sesamfrø

Fremgangsmåde

Rist sesamfrøene let på en pande og lad dem køle lidt af, inden de blandes med kakao på en tallerken.

Skræl bananerne og skær dem i 2 cm tykke skiver, der vendes i kakao/sesam-blandingen og lægges i et enkelt lag på et fad.

Sæt fadet i fryseren i mindst tre timer, inden bananbidderne serveres. Spises frosne/kolde.

Fra bogen Kogekunst for det selvhelbredende menneske af Susanna Ehdin og Malin Söderström. Aschehoug 2003.

Tips:

  • Bananerne skal være modne, ellers smager det ikke godt.
  • Variationer:
    Vend bananstykkerne i letristede, hakkede hasselnøder tilsat fintreven appelsinskal. Eller brug hakkede hasselnødder, appelsinskal og kardemomme. Eller kakao, kardemomme og appelsinskal. Eller hakkede hasselnødder, kanel, kardemomme og lidt muskat.
    Eller prøv de lidt mere vovede: knust, tørret pebermynte og kakao. Eller måske stødt anis, hakkede mandler og citronskal?
    Find selv på nye variationer og lav f.eks. flere forskellige slags på samme fad - det ser festligt ud.

Tilføj kommentar