Basmati-risotto med porrer og broccoli
Skrevet af Karen
En nem, let og lækker ret - omend ikke en rigtig risotto i klassisk forstand.
Til 4 personer
Ingredienser:
- 3 dl (brune) basmatiris
- 2 porrer
- ca. 400 g broccoli
- grønsagsbouillon
- ½-1 tsk røget paprika
- 2-3 tsk almindelig (sød) paprika
Fremgangsmåde:
Start med at sætte risene i blød i vand, der dækker. Dernæst renses porrerne og skæres i ringe på skrå. Broccolien deles i små buketter, og stokken skæres i små tern - skræl evt. det nederste af stokken først.
Skyl risene grundigt og kom dem i en gryde eller sauterpande sammen med porrer og broccoli-tern (ikke buketter) og så meget grønsagsbouillon, at det lige akkurat dækker. Bring i kog, dæmp varmen og lad det simre ca. 15 min., til risene er halvmøre.
Når risene er kogt halvmøre, røres broccolibuketter og de to slags paprika i. Tilsæt evt. lidt mere (kogende) vand, hvis nødvendigt. Risene skal ikke svømme i væde, men må bestemt heller ikke være tørre. Damp videre under låg i 7-10 min., til broccolibuketterne er møre, men stadig har lidt bid.
Smag på retten - måske skal der tilsættes lidt mere salt og paprika.
Tips:
- Broccolien kan fint skiftes ud med blomkål, og du kan også tilsætte 1-2 dl grønærter tilsidst.
- Brug andre slags ris eller quinoa, men vær obs på, at kogetiden kan ændre sig.
Tilføj kommentar