Fut-salat
Skrevet af KarenEn virkelig dejlig salat med fylde, knas og masser af fut i. Et hit i madpakken, på buffeten og til afensmaden.
Ingredienser
- 200 g sorte eller røde ris
- 1 rød peberfrugt
- 150 g friske sukkerærter
- 1 ark nori-tang
- 100 g kogte kikærter
- 1 salathoved, gerne lollo rosso
Dressing:
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk lime- eller citronsaft
- 1½ spsk tamari
Drys:
- 2 spsk ristede solsikkekerner
- 2 spsk ristede sesamfrø
Fremgangsmåde
Kog risene i letsaltet vand, til de er næsten møre. Sluk for varmen og lad dem stå og trække ca. 15 min. under låg.
Rens peberfrugten og skær den i tern. Læg sukkerærterne i en skål og hæld kogende vand over. Lad trække ca. 3-5 min. Hæld ærterne i en sigte og skyl med koldt vand. Afdryppes og skæres evt. over på skrå.
Salaten skylles, slynges tør i en salatslynge og plukkes i mundrette bidder.
Ryst dressingen sammen i et glas med låg. Rist noritangen over en flamme eller på en brødrister, til den skifter farve til lysegrøn. Skær eller klip den i ca. 3 cm brede strimler, der igen skæres i ½ cm tynde strimler på tværs.
Vend ris, kikærter, peberfrugt og sukkerærter med dressingen. Anret på salaten på et stort fad eller i portionsanretninger og drys ristede kerner, frø og tangstrimler over.
Tips:
- Salaten kan forberedes nogle timer i forvejen, men vent med at anrette på salatblade til serveringen.
- Sesamolie kan erstatte olivenolie.
- Fald ikke for fristen til at bruge frosne sukkerærter ... de skal være sprøde. Sukkerærterne kan i stedet erstattes med friske, sprøde slikærter eller friskbælgede grønærter eller hestebønner - eller friske, letblancherede grønne bønner eller asparges.

Tilføj kommentar