Savoykål med hvidløg og madagascarpeber
Skrevet af KarenEn hurtig lille fredagsret inspireret af et glas syltede grønne madagascarpeberkorn, et smukt savoykål fra Årstiderne og denne her.
Ingredienser
- 1 sayoykål
- 1 hvidløg
- 2-3 dl friske eller frosne ærter
- saft og skal af 1 citron
- 2 tsk syltede, grønne madagascarpeberkorn
- olivenolie
- lidt kogende vand
- salt
Fremgangsmåde
Fjern de yderste, grove blade på kålen og skyl godt. Skær først kålhovedet i kvarte, og del derefter hver kvarte i to eller tre stykker alt efter størrelse. Snit kålen i tynde strimler og fjern stokken.
Pil hvidløgsfedene, halvér dem på langs og skær dem i ganske tynde splitter. Riv skallen af citronen med et julienne-jern. Mas peberkornene i en morter eller med bagsiden af en kniv.
Varm en dyb sautérpande op på middelvarme og tilsæt et generøst skvæt olivenolie. Sautér hvidløgssplitterne, til de bliver gennemsigtige, men uden at de tager farve. Skru lidt op for varmen og tilsæt nogle håndfulde kålstrimler og lidt kogende vand. Vend forsigtigt med en træske. Når kålen skifter farve og falder sammen, tilsættes flere kålstrimler og en anelse mere vand. Bliv ved, til al kålen er faldet sammen. Der skal hele tiden kun lige være vand nok i bunden til, at det ikke brænder på.
Tilsæt de maste peberkorn, lidt salt, citronskal og ærter og evt. lidt mere vand. Vend rundt, dæmp varmen til et minimum og læg låg på. Lad stå ca. 5 minutter.
Tag låget af og smag til med citronsaft og evt. mere salt. Servér straks.
Tips:
- Servér f.eks. med brune basmatiris og fintsnittet rød peberfrugt og friskklippet dild til at drysse over. Til pasta eller hirsedeller. Eller bare med skiver af letristet brød.
- Savoykål kan snildt erstattes med spidskål.
Tilføj kommentar