28
Dec
2007
Løg-bechamel
Skrevet af KarenEn variant af den klassiske bechamelsauce. Særligt god til dampede grønne bønner, asparges og broccoli, men også fin til lasagne, nye kartofler eller som grundlag for en frikassé på spæde sommergrønsager.
Ingredienser
- 2-3 store løg
- 1-2 spsk olivenolie
- 2 spsk kikærtemel
- ca. ½ l vand
- evt. lidt sojamælk eller -fløde
- urtesalt
Fremgangsmåde
Løgene pilles og hakkes. Svits dem i ca. 2 spsk olivenolie i en gryde, til de bliver gennemsigtige. De må ikke tage farve.
Drys mel over og rør rundt, til olien er opsuget. Spæd med vand lidt efter lidt under kraftig omrøring. Dæmp varmen og lad sovsen koge under låg ca. 15 min.
Blend løg-bechamelen helt jævn med en stavblender og smag til med urtesalt, peber og evt. muskatnød.
Tips:
- Tilsæt små perleløg (fra fryseren) og servér som løgsauce til f.eks. dampede grønne bønner.
- Tilsæt små ristede champignoner (eller strimler af rørhatte) og servér som svampesauce til f.eks. små, nye kartofler.
- Se også Rodfrugt-bechamel.
Tilføj kommentar