27 Jun 2020

Pinje-græskar-drys

Skrevet af Karen
Pinje-græskar-drys

Måske er det ikke så smart at kalde det drys - det har nemlig en tendens til at klumpe sammen pga. olierne i kernerne. Men alligevel: Drysset er egentlig opfundet som en erstatning for parmesanost. Ikke at det smager som parmesan på nogen måde, men kombinationen af pinjerkerner og græskarkerner giver alligevel lidt ekstra umami (og cremethed) til f.eks. rå tomatsalsa og gazpacho, gryderetter og supper og i salater.

Ingredienser:

  • ½ dl pinjekerner
  • ½ dl græskarkerner
  • evt. lidt salt eller tangflager

Fremgangsmåde:

Super nemt: Blend ingredienserne sammen, til det bliver til smulder. Endelig ikke for længe, for jo mere du blender, jo mere begynder det at hænge sammen til en marcipanagtig masse. Jeg bruger en lille krydderi/kaffekværn.

Opbevares i lufttæt beholder i køleskabet, hvis du ikke skal bruge det med det samme.

Tilføj kommentar