24 Jan 2015

Spinatsuppe med mandler

Skrevet af Karen

Skøn hverdagsmad lavet på under en halv time med ganske få ingredienser, og så smager den bare supergodt hver gang. Brug den som forret eller gør den lidt mere mættende ved at toppe med safranske kikærter, der er en fin erstatning for de halve, smilende æg, man traditionelt ville servere til en spinatsuppe.

Ca. 5-6 portioner, hvis forret eller ca. 3-4 portioner, hvis hovedret

Ingredienser

  • 500 g frossen, helbladet spinat
  • 2 porrer (eller 2 løg)
  • et lille bundt frisk timian (eller 1-2 tsk tørret)
  • 1 dl mandler
  • 1 l vand (eller grøntsagsbouillon)
  • salt, peber og lidt friskreven muskatnød

Fremgangsmåde:

Rens og snit porrerne i ringe - tag gerne det mørkegrønne med. Skyl den friske timian og bind den sammen med lidt køkkensnor.

Kom porrer, spinat og timian i en gryde, tilsæt vand og bring i kog. Lad simre ca. 10 min. under låg.

Blend mandlerne til fint mel. Fisk timianbundtet op af gryden, tilsæt mandelmel og blend suppen helt jævn. Smag til med salt, peber og friskreven muskatnød.

Servér suppen som den er, eller byd safranske kikærter (de kan snildt laves, mens suppen koger) og lidt brød til. Velbekomme.

Tips:

  • Har du ikke mandler i huset, kan suppen kan også sagtens serves uden - så bliver den lidt tyndere og helt mørkegrøn, men smager stadig dejligt.
  • Du kan også vælge at creme suppen med lidt sojafløde i stedet for mandler.
  • Og endelig kan du vælge creme suppen ved at forstege porrerne i lidt olie, hælde to spsk kikærte- eller rismel over og røre godt rundt, inden du tilsætter spinat, timian og vand - du skal ikke være ked af det, hvis det klumper lidt, det klarer blendningen bagefter.

Tilføj kommentar