Rå tomatsalsa
Skrevet af Karen
En lækker, frisk tomatsalsa - over pasta eller nye kartofler, som rustik dressing til din ris- eller quinoasalat eller til bruchetta. Hurtig at lave, men må gerne stå og trække lidt, inden den serveres.
1 portion (rækker til 2 personer som sauce til pasta)
Ingredienser
- 300 g friske, modne tomater
- 1 lille (salat)løg
- evt. 1-2 fed hvidløg
- en lille håndfuld frisk basilikum
- 7 stilke frisk oregano/merian
- 5 stilke frisk (citron)timian
- evt. en spsk god olivenolie
- lidt god balsamico eddike
- (krydderurte)salt, peber
Fremgangsmåde
Skær de modne tomater i små tern og hæld dem i en skål. Hak løget meget fint og tilsæt til tomaterne sammen med evt. hvidløg. Fjern stilke fra de friske krydderurter og hak bladene fint, inden du hælder dem i skålen. Rør det hele sammen med lidt olivenolie, balsamico, salt og peber.
Lad salsaen stå og trække på køkkenbordet, helst mindst en halv time, og smag så til igen.
Tips:
Du kan sagtens bruge andre/flere friske krydderurter, hvis du synes.
Når jeg bruger salsaen på pasta, hælder jeg ofte pinje-græskar-drys over og roder det hele sammen - det cremer salsaen lidt og afrunder smagen.