En dejlig fyldig suppe med alt godt fra den grønne ende af skalaen. Færdig på en halv time.
Ingredienser:
500 g ærter
1 porre
2 fed hvidløg
1,2 l grønsagsbouillon
3-4 håndfulde frisk spinat
½ (lille) spidskål
2 stilke bladselleri
1 stor håndfuld bredbladet persille
lidt frisk mynte
2 spsk olivenolie
1 knsp. muskat(blomme)
salt og peber
Fremgangsmåde:
Rens porrerne og snit dem i tynde skiver. Pil og hak hvidløgsfeddene. Kog ærter, porre og hvidløg i grønsagsbouillonen i ca. 20 min.
Imens skylles spinat, persille og mynte grundigt. Spinat og persille snittes i fine strimler. Mynten hakkes fint. Spidskålen skæres i både, stokken fjernes, og kålen snittes i fine strimler. Bladsellerien halveres på langs og snittes også i tynde strimler (på tværs).
Damp spidskål, spinat, selleri og urter i olien over svag varme og under låg, til det falder sammen og bliver blødt, ca. 5 minutter.
Blend ærteblandingen jævn med en stavblender. Rør urterne i og varm igennem. Smag til med muskat(blomme), salt og peber. Servér.
Tips:
- Urterne kan varieres efter årstid og smag. Frisk spinat kan erstattes af frossen, helbladet spinat. Spidskålen kan udelades og erstattes med spinat, fintsnittede rosenkål eller små broccolibuketter. Mynte kan udelades eller erstattes af f.eks. frisk oregano, basilikum eller purløg.
- Muskatblomme er den frøkappe, der sidder uden om muskatnødden og har en mildere smag end selve nødden. Det kan være svært at skaffe muskatblomme, så du kan bare bruge muskatnød i stedet.