Forleden faldt jeg over Feelgood Bakery og deres naturligt glutenfrie melblanding med sorghum-mel og fik lyst til at prøve, selvom det er ret dyrt. Så jeg bestilte den mindste pakke med 5 poser - 3 poser kernebrødsblanding ... og 2 poser cookie-blanding.
(Ja, jeg var sendt til tælling af en virus og lå og kedede mig grusomt på sofaen med den bærbare, og så hoppede de der cookies med i indkøbskurven. Ups.)
Pakken ankom ret hurtigt, og jeg kæmpede mig op fra sofaen og ud i køkkenet for at bage. Det var i hvertfald nemt. Kernerne skulles udblødes i lunkent vand i 10 min., der skulle tilsættes lidt honning (som jeg erstattede med lidt agavesirup), lidt olie og salt og posen med mel og mere vand og så røre-røre-røre med håndmikseren. Forme til brød og lægge i smurt form. Sætte til side til hævning.
(Mens brødet hævede, gik jeg i krig med de der choclate chip cookies. De to slags sukker blev til kokosblomstsukker og mængden blev halveret, smør blev erstattet af tahin i samme mængde og ægget af 7 g fiberhusk og ca. 1 dl vand - inspireret af Månebarnets opskrift på peanutbuttercookies - og så ellers rørt sammen med melmix og de medfølgende chokoladeknapper, sat på plade og bagt)
Brødet hævede afsindigt flot og duftede lokkende, mens det bagte. Det var faktisk svært at lade det være, da det kom ud af ovnen, men det skulle have ro til at køle af, inden jeg skar i det. Resultatet? Et virkelig flot brød med en god krumme, sprød skorpe og ikke mindst en super smag. Min mave tog også godt imod det, hvad den bestemt ikke gør med alle typer glutenfrit brød.
(Og hvordan med de der cookies? De blev gode. Jeg fik lavet dem for store/tykke, og de skulle nok også have haft lidt mere tid i ovnen, for de blev kun sprøde i kanten. Men smagen fejlede bestemt ikke noget!)
Så alt i alt en rigtig god oplevelse. Bare en skam, at det er så forholdsvis dyrt - 60 kr. pr. brød, når man køber den lille pakke med 5 stk. - og så kunne jeg da også godt tænke mig, at det var økologisk, men nogen gange må man gå lidt på kompromis.
(Update: Læs Feelgood Bakery's svar på det med prisen og økologien i kommentaren herunder)
Jeg er i hvert fald rigtig glad for de skiver, jeg nu har i fryseren, og jeg har stadig én pakke kernemix tilbage - den vil jeg prøve at bage store, flade frokostboller af, for det er virkelig noget, jeg savner - en frokostbolle, der kan klare at blive lagt sammen med rare sager og ligge nogle timer i en taske uden at gå i total opløsning.
Links:
http://feelgoodbakery.squarespace.com/
http://maanebarnet.org/2014/09/21/peanutbutter-cookies/