28 Dec 2007

Enkel tomatsauce

Skrevet af Karen

En helt enkel tomatsauce til pasta, dampede grønsager eller på pizza.

Ingredienser

  • 1-2 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 rød peber
  • 1-2 stilke bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 spsk olie
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 1 tsk tørret oregano
  • ½ tsk tørret timian
  • ½ tsk tørret basilikum

Fremgangsmåde

Gulerødderne rives groft, peberfrugten skæres i tern. Løg, hvidløg og bladselleri snittes fint.

Grønsagerne svitses i lidt olie i en gryde. Drys lidt oregano, timian, basilikum, salt og peber over og tilsæt de hakkede tomater.

Lad sovsen småkoge ca. 10 min. Herefter kan den evt. blendes let med en stavblender, hvis man foretrækker en jævn tomatsovs. Smag til med salt.

Tips:

  • Servér over pasta, dampede grønsager eller kogte kikærter, på pizza, til hirse-deller eller quinoa-postej.
  • En mere voksen udgave inkluderer 1 finthakket chili eller ½-1 tsk chiliflager samt en håndfuld udstenede, hakkede sorte (soltørrede) oliven.

Tilføj kommentar