Flækærtedaal

Flækærtedaal

Det er genial hverdags-vintermad, dette her - danske flækærter og kål med et indisk twist. 

Det smager sååå godt, er sundt og klimavenligt og relativt hurtigt og nemt at lave. Opfundet af Camilla Skov (se links nederst) og tilpasset min hverdag.

Ingredienser:

2 spsk olie
2 tsk hele korianderfrø
1½ tsk hele fennikelfrø
1-2 tsk stærke chiliflager
2 løg, finthakkede
1-3 fed hvidløg, finthakkede
500 g flækkede gule (Ingrid) ærter
2-3 laurbærblade
evt. en knivspids asafoetida (dyvelsdræk)
1 l grønsagsbouillon
en stor håndfuld palme- eller grønkål, skyllet, ribbet og revet/skåret i mindre stykker
1-2 limefrugter eller 1 citron
Evt. frisk, hakket koriander til servering

Fremgangsmåde:

Varm olien op i en stor gryde eller sauterpande og steg korianderfrø og fennikelfrø, til det begynder at dufte.

Tilsæt de hakkede løg og steg lidt videre. Tilsæt hvidløg og chiliflager og steg til løgene er bløde. Tilsæt flækærter, laurbærblade, evt. asafoetida og grønsagsbouillon og bring i kog. Lad simre ca. 35 minutter, til ærterne er møre, men ikke helt udkogte.

Tilsæt kålen, sluk for varmen og lad trække 5 minutter. Smag til med salt, peber og lime- eller citronsaft og servér med ekstra chiliflager og evt. frisk, hakket koriander. Byd evt. på brød til.

Tips:

  • Jeg bruger danske, økologiske og flækkede Ingrid-ærter, som du kan være heldig at finde i dit supermarked. Selv køber jeg 5 kg ad gangen hos Aurion - så er der til hele vinteren.
  • Asafoetida/dyvelsdræk kan være svær at finde og kan sagtens undværes.
  • Frisk koriander kan også sagtens undværes.

Links:

Camilla Skovs hjemmeside med blog, opskrifter og webshop: https://vegetariskhverdag.dk/

Den oprindelige opskrift i Naturli': https://issuu.com/mediegruppen/docs/naturli-2023-08

Aurions webshop: https://www.aurion.dk/webshop/

Comments powered by CComment