Lun kikærtesalat med squash og grønne bønner

En rigtig sensommer-salat, der tager sig kærligt af overfloden af squash, grønne bønner og tomater.

Den er proppet med skønne krydderier og krydderurter og fyldig nok til at udgøre et måltid i sig selv, men du kan jo også servere lidt godt madbrød til, hvis du synes. Prikken over i'et er en god skefuld hjemmelavet cashew-fraiche.

Ingredienser:

  • 2-3 spsk olivenolie
  • 2 tsk spidskommenfrø
  • 2 tsk korianderfrø
  • 1 løg, halveret og skåret i tynde skiver
  • 1-2 spsk delikatessepaprika
  • 1-2 friske chilier eller et drys chilipulver
  • 250 g friske grønne bønner, nippede og skåret i lillefinger-lange stykker (optøede fra frost kan også bruges)
  • 1-2 ikke alt for store squash i skiver på 1-2 cm
  • 5-6 dl kogte kikærter
  • ½-1 tsk salt
  • 250 g friske, modne tomater skåret i både (eller bare halve, hvis de er små)
  • 1 bdt. bredbladet persille, fintsnittet
  • 1 bdt. friske korianderblade, fintsnittede (kan udelades)

Hjemmelavet cashew-fraiche:

  • 1½ dl cashewnødder
  • evt. 2 fed hvidløg
  • skal og saft af ½ citron
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1½ dl vand
  • lidt (urte)salt

Fremgangsmåde:

Start med cashew-fraichen: Hvis du har en kreftig blender, blender du bare ingredienserne sammen, til du har en helt glat dip. Bliver den lidt grynet, kan du lade den stå og trække og så give den en tur mere inden servering. Du kan også udbløde cashewnødderne nogle timer i forvejen, hælde udblødningsvandet fra og nøjes med at tilsætte 1 dl vand. Sæt gerne cashew-fraichen i køleskabet, til den skal bruges.

Og så den lune salat:

Varm olien op i en stor gryde eller en sauterpande og rist spidskommen og korianderfrø nogle minutter. Tilsæt løg og steg, til løgene er blevet klare og bløde. Tilsæt chili og paprika og rør godt rundt.

Dæmp varmen en anelse, kom grønne bønner og squash ned til løgblandingen og hæld ½ dl vand ved. Lad det simre ca. 5 min., inden du tilsætter kikærterne og salt. Rør rundt og læg låg på, lad det simre, til kikærterne er gennemvarme og de grønne bønner møre.

Tag gryden/panden af varmen og vend tomater, persille og koriander i og smag til med salt og peber og evt. mere chili. Server med det samme - eller lad salaten køle lidt af og servér med cashew-fraiche til.

Tips:

  • Jeg kan godt lide salaten hot, men du styrer jo helt selv, hvor meget chili du vil have i.
  • Opskriften er stærkt inspireret af en opskrift fra Årstiderne - bare med færre kikærter og mere chili - og så hjemmelavet cashew-fraiche, der snildt kan erstattes med en færdigkøbt plante-yoghurt smagt til med lidt citronskal.
  • Du kan fint tilsætte 2-6 fed finthakket hvidløg sammen med løgene.

Comments powered by CComment